Cal, המכונה גם 'ויזה כאל', מנפיקה וסולקת כרטיסי אשראי של המותגים ויזה, מסטרקארד ודיינרס.
Cal פועלת בשוק כרטיסי האשראי בישראל בשני תחומי פעילות: הנפקת כרטיסי חיוב, בייחוד כרטיסי אשראי, וסליקת עסקאות בכרטיסי אשראי. החברה נוסדה בשנת 1978 על ידי בנק לאומי ובנק דיסקונט ובעשור השני של המאה ה-21, נמצאת בבעלות משותפת של בנק דיסקונט (71.84%) והבנק הבינלאומי (28.16%).
פניה אל ויזה כאל Cal
לא תמיד חייבים לפנות בטלפון.
בחר את הדרך הכי יעילה עבורך לפנות לשירות הלקוחות של ויזה כאל Cal
פעולות מהירות:
אספנו בשבילך עוד כלים להתמודדות עם ויזה כאל Cal
ערוצי שירות נוספים:
כל הדרכים להגיע לשירות הלקוחות של ויזה כאל Cal
ויזה כאל Cal | תקציר החדשות
✨ עם קצת עזרה של בינה מלאכותית
כאל, ענקית כרטיסי האשראי, נמצאת בתנופה. לאחרונה הודיעה החברה על רווח שיא של 324 מיליון שקל לשנת 2024, מה שהופך אותה לאחת החברות הרווחיות בישראל. הרווח הגבוה נובע, בין היתר, מהצלחת החברה בשיווק כרטיסי אשראי חדשים ומהעלייה בביקוש למוצרי אשראי. כאל גם משקיעה רבות בפיתוח טכנולוגיות חדשות ובתמיכה ללקוחותיה, מה שאולי תרם להצלחתה.
עם זאת, לא הכל טוב בגן עדן של כאל. החברה נמצאת כעת במרחק נגיעה ממכירה לדיסקונט, תמורת 4 מיליארד שקל. המכירה, שטרם אושרה, עוררה מחלוקות בקרב אנליסטים וצרכנים. חלקם טוענים שהמכירה תוביל להגברת התחרות בשוק האשראי, מה שיתרגם ליתרונות עבור הצרכן. אחרים חוששים שהמכירה תוביל להגברת הריבית ולפגיעה בשירות ללקוחות.
בנוסף, לאחרונה התפרסמו דיווחים על תביעות פיצויים נגד כאל, בטענה שהחברה גובה ריבית על מסגרות אשראי שלא ביקשו לקוחותיה. כאל הכחישה את הטענות, אך הדיווחים מעלים חששות לגבי נוהלי החברה.
לצד הבעיות, כאל ממשיכה להשקיע בקמפיינים פרסומיים משעשעים, שבהם משתתפים כוכבים ישראלים כמו גל מלכה ומריאנו אידלמן. הקמפיינים, שנועדו למשוך לקוחות חדשים, מעלים שאלה האם כאל מתמקדת יותר בפרסום ופחות בשיפור השירות ללקוחות קיימים.
טיפ מאיתנו 💡
Tip #6 טיפ לשירות טוב יותר
חברות בונות על כך שתוותרו
אם פקידת הקבלה מתפתלת באי נוחות בכיסאה או דבוקה למסך המחשב או שנציג השירות מדקלם שוב ושוב את אותה התשובה, חבל על זמנכם – ובקשו לשוחח ישירות עם בעל סמכות. האמת היא שאם אתם מצליחים לשוחח עם בעל סמכות, הוא יוכל לתקן את המצב אך רוב החברות אינן מעניקות לנציגי השירות לקבל החלטות. יתרה מזאת, רוב החברות בונות על כך שפשוט תתייאשו ותוותרו אך במקום לוותר, נסו את שיטת "רולטת נציגי השירות" פנו כל פעם לנציג אחר – לפעמים ההבדל בתוצאות ניכר.