יס היא ספקית הטלוויזיה הרב-ערוצית השנייה בגודלה בישראל. בעלת המותגים yes, sting-tv
עוד על יס (yes) >>yes הוא המותג של חברת די.בי.אס שירותי לווין (1998) המספקת שידורי טלוויזיה רב-ערוצית ושירותי VOD באמצעות הלוויינים עמוס 2 ועמוס 3. מלבד ערוצי הבסיס, יס מספקת ערוצי סדרות, סרטים והפקות מקור באפיקים ייעודיים. יס מתאפיינת בעיקר בשידור של סדרות זרות מבית HBO בערוץ yes oh. חברת די.בי.אס שירותי לווין (1998) בע"מ המפעילה את יס נמצאת בבעלות שתי חברות אם שבשליטת איש העסקים שאול אלוביץ'-חברת בזק המחזיקה ב-49.1% מהמניות, וחברת יורוקום המחזיקה ב-50.1 ממניות DBS, ובין היתר באמצעות חברת אינטרנט גולד - קווי זהב גם ב-30.96% ממניות בזק. נכון ל-2015 yes מחזיקה כ-43% מנתח שוק הטלוויזיה הרב-ערוצית בישראל.
פניה אל יס (yes)
לא תמיד חייבים לפנות בטלפון.
בחר את הדרך הכי יעילה עבורך לפנות לשירות הלקוחות של יס (yes)
פעולות מהירות:
אספנו בשבילך עוד כלים להתמודדות עם יס (yes)
ערוצי שירות נוספים:
כל הדרכים להגיע לשירות הלקוחות של יס (yes)
יס (yes) | תקציר החדשות
✨ עם קצת עזרה של בינה מלאכותית
השבוע עברתי על כמה ידיעות מעניינות לגבי חברת יס. נראה שהחברה עוברת תקופה די מאתגרת. מצד אחד, יס ממשיכה להשקיע בתוכן איכותי, עם סדרות מקוריות כמו "כאלה אמיצות" ו"ילד רע" שזוכות להצלחה ושבחים. גם הסרט התיעודי על יוטיוב, למרות הביקורת, מעיד על ניסיונות החברה להציע מגוון רחב של תוכן לצופים.
עם זאת, נראה שיס מתמודדת עם קשיים כלכליים. הידיעות מדברות על גידול מחירים, קנסות ענק, חוב עתק ובעיות עם הסדרת חובות. המעבר של צופים לסטרימינג כמו נטפליקס, הופך את המצב עוד יותר מורכב.
חשוב לציין שיס לא לבד. גם בזק, חברת האם, וגם חברת HOT, נמצאות במצב דומה. המשבר בענף הטלוויזיה הישראלי הוא משבר אמיתי, שמשפיע על כל הגורמים.
לצרכנים, כל זה אומר שצריך להיות ערניים יותר. חשוב לבדוק את החבילות השונות, להשוות מחירים ולשאול שאלות לגבי תנאי השירות. בזמן שיס ממשיכה להציע תוכן איכותי, צריך להקפיד על זכויות הצרכן ולדעת מה קורה מאחורי הקלעים.
טיפ מאיתנו 💡
Tip #1 טיפ לשירות טוב יותר
רוצה להתקשר לנציג שירות?
ברוב המקרים כדאי דווקא לפנות לספק השירות בערוץ לא-טלפוני
למה? כמה סיבות
1. ניסוח הבעיה שלך במייל או בצ'אט יכריח אותך להיות יותר מתומצת ומדויק ויכול לקצר משמעותית את הזמן שלוקח לנציג להבין את הבעיה
2. מהרגע ששלחת את ניסוח הבעיה, נציג השירות יכול לבדוק לעומק את כל מה שהוא צריך ולחזור אליך עם פתרון. אין צורך שתמתין על הקו בזמן שנציג השירות עובד. אנחנו בטוחים שיש לך דברים יותר מועילים לעשות.
3. אם הבעיה לא דחופה, אין לך שום סיבה להמתין על קו הטלפון עד לקבלת מענה (או אפילו לחכות לשיחה חוזרת)
4. לפעמים פנייה פומבית (דרך פייסבוק או טוויטר) תגרום לחברה לחזור אליכם מהר יותר בעיקר כי... היא פומבית